fbpx Skip to main content

4 bulan bukanlah tempoh yang singkat. Namun, En M perlu bergantung kepada isteri dan ahli keluarganya untuk melengkapkan segala keperluan hariannya. Bermula dari bangun tidur sehinggalah pada malamnya sebelum tidur. Beliau juga terpaksa menanggung lumpuh sebelah badan sepanjang tempoh tersebut.

Semangat penjaga dan ahli keluarga ini juga perlu kuat kerana menjaga pesakit strok ini bukan perkara yang mudah terutamanya melibatkan perasaan. Penjaga perlu peka dengan perubahan emosi pesakit.


Walaupun sebelum ini suaminya hanya duduk di atas kerusi roda, tetapi berkat semangat dan kesungguhan En M, beliau mampu berjalan dengan bantuan.

Alhamdulillah…..

LATIHAN Menaiki Tangga

Bulan Disember lalu adalah titik perubahan beliau yang paling besar.

“Alhamdulillah, setelah 4 bulan #stroke, saya beransur pulih setelah 4 kali mengikuti terapi di sini. Secara keseluruhannya, saya berasa gembira kerana telah mencapai kemajuan dan hakikatnya rawatan yang saya terima bertujuan memastikan saya mampu berdikari dalam jangka waktu yang panjang.

Isteri dan anak-anak saya juga gembira melihat perubahan saya. Therapist sangat banyak membantu dan memahami keadaan pesakit.

Terima kasih Flex Physiotherapy, semoga terus berkembang dan dapat membantu ramai lagi pesakit di luar sana.”

~ Encik M, Kuala Terengganu.


Flexphysiotherapy merupakan pusat rawatan fisioterapi dan rehabilitasi yang pertama di negeri Kelantan, Terengganu dan Pahang yang menawarkan rawatan manual terapi dan elektroterapi oleh pakar fisioterapi berkelulusan Diploma dan Ijazah dari universiti terkemuka Malaysia.

Pakar fisioterapi kami yang berkelulusan universiti (ipta/ipts) dalam bidang fisioterapi akan menilai dahulu tahap keseriusan sakit anda dan akan merangka rawatan yang terbaik untuk anda!

Selain daripada rawatan strok, Flexphysiotherapy juga menawarkan perkhidmatan rawatan bagi masalah:

  • Slip Disc
  • Sakit lutut & tumit
  • Sakit bahu & tangan
  • Kebas tangan 
  • Kecederaan sukan
  • Rawatan kanak-kanak

Flex physiotherapy komited memberi perkhidmatan terbaik sebagai panel kesihatan bagi syarikat di bawah PMCARE, PNB dan PERKESO.

Jika anda ada sebarang pertanyaan berhubung rawatan fisioterapi, layari laman web kami dengan menekan pautan di bawah.

Hubungi Kami Sekarang!

Leave a Reply